Home
Meer info
Mogelijkheden
Kosten
Vliegtuigen
Doopceel
Weblog
Contact
  Doopceel Verhaal Alpe d'Huez Links  


Sinds 1979 ben ik actief bezig met vliegen. Bij de Kennemer Zweef Club ben ik begonnen als zweefvlieger, wegens gebrek aan geld en genoeg tijd (en eerlijk gezegd ook omdat ik dat nog steeds de mooiste manier van vliegen vind).
10 Jaar en 7 zweefclubs (Kennemer Zweefclub, Texelse Zweefclub, Friese Aeroclub, Nistelroodense Zweefclub, Eerste Limburgse Zweefclub, Eindhovense Aeroclub en Motorzweefclub Valkenburg) later ging ik naar Amerika om van mijn hobby mijn werk te maken. Na een half jaar opleiding, werd ik vlieginstructeur. Ik haalde er mijn verkeersvliegers brevet en maakte er ruim 1000 uur. Nadat mijn verblijfs- en werkvergunning verlopen waren, kon ik gaan vliegen voor de katholieke missie in Nieuw Guinea. Sinds mijn terugkeer in Nederland, vlieg ik voornamelijk met reclame, maar ik mag ook graag een proefles geven of een (aerobatic) rondvlucht. De teller staat inmiddels op 2787 vlieguren.
Vanaf september 2005 heb ik een half jaar voor de katholieke missie gevlogen in de Centraal Afrikaanse Republiek. Zie ook mijn weblog hierboven (via het menu te benaderen).

Hans Swellengrebel
vliegen@swellengrebel.info
06-24217551

 
 
 
 Hans Swellengrebel, vliegen@swellengrebel.info

Ontwerp door Elise van Krevelen, 2005