Home
Meer info
Mogelijkheden
Kosten
Vliegtuigen
Doopceel
Weblog
Contact
  Mogelijkheden Aerobatics Dagtocht Proefles Rondvlucht  


Zelf vliegen is een activiteit, die iedereen wel eens overwogen heeft. De meesten van ons hebben dat verworpen als niet haalbaar.

"Het zal wel heel duur zijn......" zullen sommigen zeggen.
"Het zal wel heel moeilijk zijn" zullen sommigen zeggen.
"Het zal wel heel eng zijn ......" zullen sommigen zeggen.
"Het zal wel ............................" zullen sommigen zeggen.

Kortom, er is reden genoeg om niet te gaan vliegen.

Maar ... was je eerste impuls niet een van verwondering en nieuwsgierigheid? "Hoe zou het zijn om ....... ?" Waarom zou je niet eens aan je impuls toegeven. Wanneer was de laatste keer dat je dat deed? In deze overgereguleerde en rationele wereld is er eigenlijk geen plaats meer voor zoiets als impulsiviteit.

De meeste mensen schamen zich voor hun initiele onvermogen een vliegtuig te besturen. En dat is raar, want het is niet realistisch te verwachten dat je zoiets zomaar kunt. Des te sterker is het contrast, als in de loop van het halve uur vliegen blijkt, dat de meeste mensen het best wel kunnen. Bij negen-en-negentig procent van de mensen ontwikkeld zich - gedurende dat halve uur - een grijns, die er de rest van de dag niet meer vanaf gaat.

Eerst nemen we rustig de tijd om kennis te maken. We lopen vervolgens om het vliegtuig heen een ik leg uit wat de verschillende onderdelen doen. Als je daarin ge-interesseerd bent ga ik daar dieper op in, als het je koud laat en je wil vliegen, dan stappen we snel over op het volgende onderdeel: ik vertel je tot in detail wat ik verwacht dat jij gaat doen in het vliegtuig en ik vertel je tot in detail hoe je dat gaat moeten doen. En dan gaan we het doen ......

Waarschuwing: dit kan je leven een dramatische wending geven. Menigeen is - na een eerste proefles - verslaafd geraakt aan enige vorm van vliegen. Dit kan verstrekkende gevolgen hebben voor de invulling van de rest van je leven. Net als bij "meeroken" zal ook je omgeving niet verschoond blijven van de gevolgen hiervan.

Kosten: vanaf 75 euro (in een Cessna 150).

Alle prijzen zijn aan verandering onderhevig en zijn dus niet meer dan richtprijzen.


 Hans Swellengrebel, vliegen@swellengrebel.info

Ontwerp door Elise van Krevelen, 2005